Šestá generace iPhonu bude odhalena 12. září

tl
7. 9. 2012 10:29
Uř příští týden bude představena další generace iPhonu
iPhone 4S
iPhone 4S | Foto: Apple.com

Už příští týden ve středu 12. září proběhne v San Franciscu tisková konference Applu, na které bude představena již dlouho očekávaná šestá generace iPhonu.

To že se na svolané tiskovce bude představovat nový iPhone zatím Apple přímo nepotvrdil, nicméně pokud by se tak nestalo, bylo by to pro všechny velkým překvapením. O iPhonu 5 se totiž z uniklých informací ví už téměř vše a je proto poměrně nepravděpodobné, kdyby si ho Apple ještě nějaký čas nechal pro sebe.

Navíc další akce Applu, která se bude konat v říjnu, má být podle všeho věnovaná pouze iPodům a chystanému sedmipalcovému iPadu Mini, takže Applu by už na předvádění dalšího iPhonu nezbyl čas.

Bude podporovat i 4G sítě?

Nový iPhone se na první pohled bude od svých předchůdců lišit především displejem. Zatímco všechny starší iPhony měly displeje s úhlopříčkou 3,5 palce, displej nové modelu bude čtyřpalcový. Apple se tak zřejmě snaží držet krok s ostatními výrobci, kteří se v poslední době předhánějí v tom, kdo udělá větší telefon. To by se pravděpodobně moc nelíbilo zakladateli Applu Stevu Jobsovi, který zvětšení displeje u iPhonu vždy odmítal.

Design telefonu se ale příliš měnit nebude, pouze se při výrobě použijí jiné materiály. O tom, jaký hardware se bude nacházet uvnitř telefonu, se toho zatím příliš neví. Podle spekulací by měl ale nový iPhone podporovat sítě čtvrté generace LTE nebo technologii NFC pro mobilní platby.

 

Právě se děje

Další zprávy