Sedmipalcový tablet nikdy nevyrobíme, tvrdí Apple

tl
29. 10. 2012 18:41
Mezi sedmipalcovými tablety a iPadem mini je velký rozdíl, tvrdí Tim Cook
Foto: APPLE.COM

Po uvedení iPadu mini na trh se hovořilo o tom, že Apple po smrti Steva Jobse upustil od jeho názoru, že sedmipalcové tablety jsou kvůli své velikosti nepoužitelné a jsou proto odsouzeny k zániku, a snaží se napodobit modely jako Nexus 7 nebo Kindle Fire.

Současný šéf Applu Tim Cook ale před několika dny řekl, že jeho firma se s Jobsovými názory nadále ztotožňuje, a že sedmipalcového tabletu od Applu se nikdy nedočkáme.

Pod velikost iPadu mini Apple nepůjde

Cook zdůraznil, že iPad mini se od sedmipalcových tabletů zásadně liší, a že jeho displej s úhlopříčkou 7,9 palce je pro uživatele ideální. Naopak displeje sedmipalcových tabletů jsou podle něj nedostačující a Apple proto podobný tablet vyrábět nechce.

Cook také nezapomněl dodat, že iPad mini zobrazuje při svých malých rozměrech stejný počet pixelů jako iPad 2, a jeho displej je proto mnohem lepší, než například u Kindlu Fire.

Surface není tablet ani notebook

Šéf Applu se kromě toho také opřel do tabletu Surface s Windows RT. Toto zařízení je Microsoftem prezentováno jako stroj na pomezí tabletu a notebooku.

Podle Tima Cooka ho ale úspěch nečeká, protože je jako auto, které umí létat, ale nezvládá správně funkce letadla ani auta.

 

Právě se děje

Další zprávy