Samsung měl v tomto čtvrtletí rekordní zisky

tl
21. 8. 2012 6:20
Samsungu se daří čím dál více. Zopakuje Galaxy Note 2 úspěch Galaxy S3?
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung | Foto: Reuters

V jihokorejském Samsungu si mohou mnout ruce. Společně s Applem ovládá trh s mobilními zařízeními, drtí konkurenci a zisky mu stále stoupají. Dokazují to především čísla, podle kterých Samsung v druhém čtvrtletí tohoto roku vykázal rekordní zisky.

Podle zprávy o ziscích a tržbách, kterou Samsung zveřejnil, vzrostly zisky jihokorejské firmy meziročně o 79% a činily tak 5,9 miliard dolarů. Celkové tržby dosáhly hodnoty 42 miliard dolarů.

Největší podíl na rekordně vysokých ziscích má mobilní divize firmy a především telefony Galaxy S3 a Galaxy Note. Přibližně polovinu zisku, co přináší do Samsungu mobilní divize, vydělala ta část Samsungu, která vyrábí televizory a LED displeje. Divize vyrábějící elektronické součástky, čipy a procesory jako jediná zaznamenala meziroční pokles zisků a to o celých 38%.

Samsung samozřejmě plánuje své zisky v dalších čtvrtletích nadále navyšovat. Už na 29. srpna chystá předváděcí akci s názvem Unpacked 2012, na které nám představí další modely mobilních telefonů, se kterými by rád zopakoval velký úspěch Samsungu Galaxy S3. Podle všeho by tím novým telefonem, který do firmy přivede další peníze, měl být hybrid mezi smartphonem a tabletem Galaxy Note 2.

 

Právě se děje

Další zprávy