Samsung Galaxy S IV láká na ohebný displej

tl
29. 12. 2012 10:13
Příští vlajková loď Samsungu se na CES 2013 neobjeví. Firma ale ukáže nový displej
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung | Foto: Reuters

Jedním z nejočekávanějších telefonů současnosti je Galaxy S IV od Samsungu. Mnoho technologických nadšenců doufalo, že se tohoto smartphonu dočkají už během lednového veletrhu CES 2013 nebo na akci MWC 2013, která proběhne v únoru v Barceloně. Poslední zprávy ale naznačují, že nástupce veleúspěšného telefonu Galaxy S III Samsung předvede až později.

Namísto své nové vlajkové lodě by měl jihokorejský výrobce na CES 2013 ukázat, jak daleko postoupil ve vývoji technologie ohebných displejů. Zatímco jeho poslední ohebný displej měl úhlopříčku 4,5 palce a rozlišení 800x480 pixelů, ten nový by měl mít úhlopříčku o jeden palec větší a jeho rozlišení se dostane na 1280x720 pixelů.

Bude Galaxy S IV první?

Technologie ohebných displejů existuje již několik let, zatím se ale do běžného prodeje nedostalo žádné zařízení, které by flexibilním displejem disponovalo. Momentálně se nejvíce spekuluje o tom, že by ohebný displej mohl dostat právě chystaný telefon Galaxy S IV. Hlavní výhoda telefonu s ohebným displejem by spočívala především v tom, že by bylo mnohem obtížnější jeho obrazovku rozbít.

Mnohé zprávy ale bohužel naznačují, že tato technologie při výrobě příští vlajkové lodě Samsungu použita nakonec nebude. Jak bude Galaxy S IV ve finální podobě vypadat bychom se měli dozvědět v dubnu, kdy by měl být Samsungem na speciální akci představen.

 

Právě se děje

Další zprávy