S jakými problémy se potýkají majitelé tabletu Surface?

tl
19. 11. 2012 14:21
Surface není bez chyby. Zlobí mu Wi-Fi a systém zabírá polovinu jeho paměti
Foto: Reuters

Dlouho očekávaný tablet Surface není tak dokonalý výrobek, jak jeho tvůrce Microsoft tvrdí. Tablet je na trhu sice teprve necelý měsíc, ale už se objevilo několik vad, kterými Surface trpí.

Špatně fungující Wi-Fi a rozlepená klávesnice

Jedním z prvních problémů, na který si začali uživatelé prvního tabletu od Microsoftu stěžovat, je špatná konektivita s Wi-Fi a pomalé internetové připojení. Tento problém se začal řešit několik dní po vydání Surface na hned několika fórech, kde uživatelé došli k závěru, že problém způsobují chyby v kódování a špatných ovladačích, což znamená, že chyba je na straně Microsoftu. Ten se k problému zatím ale nijak nevyjádřil. S podobným problémem se po svém vydání potýkal také iPhone 5.

Další nepříjemnost, kterou někteří majitelé Surface zaznamenali, se netýká tabletu, ale jeho přídavné klávesnice Touch Cover. Podle stížností několika uživatelů, se tato tenká klávesnice začala v místě, kde se připojuje k tabletu, rozlepovat. V tomto případě Microsoft sice potvrdil, že se klávesnice v několika případech skutečně rozlepila, dodal ale, že se nejedená o nijak výrazně rozšířený problém.

Windows zabírají 16GB paměti

Vadou na kráse tabletu Surface je také fakt, že operační systém Windows RT zabírá velmi významnou část jeho vnitřní paměti. Pokud si koupíte verzi s 32GB pamětí, budete dost možná překvapeni z toho, že celou polovinu zabírá systém a různé předinstalované aplikace, jako je například Office.

Reálná velikost disku je sice vždy o něco menší než hodnota, kterou udává výrobce, u tabletu Surface ale systém zabírá výrazně větší prostor, než u konkurenčních tabletů. Například 16GB Nexus 7 nabízí ve skutečnosti 13GB volné paměti a u 32GB iPadu nalezneme reálně 28GB úložného prostoru. Na druhou stranu lze ale paměť tabletu od Microsoftu rozšířit pomocí MicroSD karty a vzhledem k tomu, že Surface disponuje i USB konektorem, lze k němu připojit i externí disk. 

 

 

Právě se děje

Další zprávy