S čím přijde BlackBerry v roce 2012?

Adam Pešek
25. 1. 2012 22:47
BlackBerry vyměnilo vedení, ovšem závratné novinky na rok 2012 nechystá. Uvede pouze nové verze svých operačních systémů, vylepšený tablet PlayBook a několik nových smartphonů
Foto: Blackberry

Nové vedení Research In Motion (RIM) by si přálo vrátit společnost zpět na výsluní, ovšem výkonný ředitel Thorsten Heims zatím žádné převratné kroky nechystá. V roce 2012 tak kanadský výrobce na trh uvede „pouze" další generaci tabletu Playbook, nové přírůstky do modelové řady telefonů BlackBerry Curve a vylepšený operační systém.

Očekává se, že s dalšími novinkami firma přijde na své tradiční akci BlackBerry World nebo barcelonské konferenci Mobile World Congress, ovšem část svých plánu odhalila už na elektronickém veletrhu CES 2012. Tam představila vylepšený systém pro tablety PlayBook OS 2.0, který přijde například s přepracovanou správou veškeré komunikace nebo větší integrací sociálních sítí.

V dubnu by se pak měl na trhu objevit nový tablet PlayBook s přidaným 3G modulem a zároveň s ním se objeví služba Mobile Fusion, jež firmám umožní vzdáleně spravovat zařízení i z konkurenčních platforem Apple iOS nebo Android.

Na konec roku je pak v plánu PlayBook s desetipalcovým displejem, nicméně ještě před ním by se měly objevit nové telefony z řady Curve. Ty navíc budou jakýmsi předznamenáním chystaného systému BlackBerry 10 a dá se předpokládat, že se jeho nástupem přijdou i nové smartphony vyvinuté právě pro tuto platformu.

 

Právě se děje

Další zprávy