Rozšířená realita s Nokia City Lens

tl
16. 5. 2012 5:04
Na telefony Lumia od Nokie vznikla nová aplikace. Nabízí rozšířenou realitu
Foto: NOKIA.COM

Minulý týden  vypustila Nokia beta verzi nové aplikace City Lens. Aplikace je určena pro telefony Lumia s operačním systémem Windows Phone a uživatelům má zpřístupnit tzv. augmentovanou realitu.

Hlavním cílem aplikace je pomoc uživatelům orientovat se v novém prostředí. Po zapnutí Nokia City Lens se otevře menu s výběrem kategorií, které vlastníka telefonu zajímají. Chcete se najíst, ale neznáte okolní restaurace nebo byste rádi navštívili nejbližší divadlo? Nová aplikace vám s výběrem pomůže.

Informace ve vylepšené realitě

Tuto schopnost ovládá mnoho dalších aplikací pro nové telefony, Nokia ale přichází s novinkou. Tipy kam se jít najíst nezobrazuje prostřednictvím seznamu nebo mapy, ale skrze augmentovanou, neboli rozšířenou realitu. Tu aktivujete namířením fotoaparátu ve vašem telefonu na konkrétní místo před vámi. Na displeji se potom začnou zobrazovat informace o restauracích, klubech či hotelech, na které právě nahlížíte. Kromě základního popisu místa aplikace také zobrazuje ohlasy ostatních uživatelů a nabízí možnost sdílet vámi právě objevený podnik s vašimi přáteli.

Pokud vás ale žádné místo v nejbližším okolí nenadchne, aplikace vyhledá vzdálenější podniky a vybere nejrychlejší cestu, jak se k nim dostat.  Zároveň pokud vás nezaujme ani mód rozšířené reality, může Nokia City Lens informace o okolních místech zobrazit pomocí klasického seznamu.

Aplikace je stále zatím ve vývoji, takže obsahuje pár drobnějších chyb, ale v budoucnu se nepochybně stane oblíbeným a využívaným nástrojem uživatelů Nokií s Windows Phone.

--------------------------------------------------------------------------------

Široká nabídka mobilních telefonů Nokia a jejich dopňků.

 

 

Právě se děje

Další zprávy