Rok 2013 bude ve znamení Full HD displejů

tl
27. 11. 2012 13:10
Nejlepší telefony příštího roku budou mít Full HD displeje
Foto: GSMARENA.COM

Příští rok bude zřejmě ve znamení smartphonů s Full HD displeji. Alespoň to naznačují pomalu unikající informace o chystaných telefonech předních světových značek, podle kterých bude hlavní charakteristikou těch nejlepších modelů právě displej s obřím rozlišením.

Prvním, a zároveň také nejočekávanějším telefonem s Full HD displejem byl měl být Samsung Galaxy S IV. Jeho Super AMOLED displej by měl mít obří úhlopříčku 4,99 palců, což v kombinaci s daným rozlišením znamená, že jemnost displeje bude 441ppi. To je zhruba o 100 pixelů na palec více, než mají dnešní špičkové telefony. Procesor budoucí vlajkové lodi Samsungu by si měl zanechat stejný počet jader jako u veleúspěšného modelu Galaxy S III, jeho frekvence ale povyroste na 2GHz.

LG hodlá se Samsungem držet krok

Telefon Galaxy S IV by mohl Samsung představit už na lednovém veletrhu CES, pravděpodobněji ale dojde k tomu, že se ho dočkáme o měsíc později na MWC v Barceloně, kde Samsung letos představoval i Galaxy S III.

Přibližně dva měsíce po představení Galaxy S IV by na výzvu Samsungu mělo odpovědět LG, které také představí svůj špičkový model s Full HD displejem. Telefon s označením Optimus G2 bude navazovat na svého předchůdce Optimus G, který se na trh dostal teprve nedávno.

Vzhledem k tomu, že příští rok budou mít smartphony zase o něco výkonnější procesory a jemnější displeje, doufejme, že výrobci ke špičkovým parametrům přidají také pořádnou baterii, díky které to nebudou přístroje jen na pár hodin. Některým uživatelům také nemusí vyhovat neustále se zvětšující úhlopříčka displejů, kvůli které se už nyní některé modely špatně drží jednou rukou.

 

Právě se děje

Další zprávy