Rok 2012 přinese hned dva nové Xboxy a Kinect 2

Adam Fiala
2. 12. 2011 10:23
O nové verzi herní konzole se mluvilo už nějakou dobu. Vzniknou hned dva následovníci

Herní konzole Xbox oslavila šest let existence a šuškalo se, že si společnost Microsoft na příští rok přichystá nějakou novinku. Fámy získávají obrysy. Nejdůležitější informace se týká samotného herního zařízení. Nevznikne jeden, ale hned dva nové modely pojmenované Xbox 720 (dvojnásobek Xbox 360) a Xbox Loop. Při vývoji byla zohledněna herní náročnost, a tak bude jeden určený standardním uživatelům, druhý bude cílit na profesionální mistry gamepadu.

I když ani ten nebude pomalu potřeba. Microsoft totiž pokračuje ve vývoji svého zařízení pro bezdrátové a bezdotykové ovládání konzole Xbox. Kinect přinesl osvobození od herních ovladačů v loňském roce. Druhá verze tohoto všestranného zařízení, které se začal využívat v mnoha oborech včetně kybernetiky a doputuje i na osobní počítače Windows, přinese značná zlepšení.

Kinect pozná, že se zlobíte

Kinect by už neměl jenom číst pohyby těla, ale měl by být schopný odezírat ze rtů, sledovat jemné pohyby prstů a analyzovat tón hlasu. Dnes tyto věci neumožňuje už technické spojení. Kinect je s konzolí propojen přes USB kabel 2.0. Zapojí-li se USB 3.0 schopný přenést 400 Mb/s (či Thunderbolt se 700 MB/s), snadno se tato překážka překoná.

 

Právě se děje

Další zprávy