RIM začalo prodávat další PlayBook

tl
10. 8. 2012 7:15
Společnost RIM vydala další PlayBook. Je vylepšen o podporu mobilních sítí
Foto: Aktuálně.cz

Americká firma Research in Motion podruhé zkouší uspět na trhu s tablety. Od včerejšího dne začala v Kanadě prodávat nový tablet PlayBook Tab 2, který je pokračovatelem původního PlayBooku.  Kdy se toto zařízení dostane i za hranice Kanady, RIM zatím neoznámilo.

Velké novinky nečekejte

Hlavním vylepšením oproti předešlému modelu je podpora mobilních sítí 4G LTE a HSPA+. Hardwarových změn ale nový PlayBook moc nenabízí. Frekvence procesoru byla zvýšena z 1GHz na 1,5GHz a to je v podstatě všechno. Tablet má nadále sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů, dva fotoaparáty, HDMI konektor, 1 GB operační paměti a 32 GB úložného prostoru bez možnosti jeho rozšíření.

Bude to zase propadák?

Otázkou zůstává, jestli nový tablet nestihne stejný osud jako původní PlayBook a neuvrhne tak RIM do ještě větších ztrát, než v kterých se momentálně nachází. To, co by ale mělo PlayBook 2 údajně chránit před předem jistou prohrou, je nový operační systém BlackBerry PlayBook OS 2.0, který bude s novým tabletem dodáván. K funkcím tabletu tak budou přidány takové samozřejmosti, které v něm dříve chyběly, jako je pořádný e-mailový klient, kalendář nebo videochat.

Nový PlayBook má na poli sedmipalcových tabletů silnou konkurenci v podobě Nexu 7 od Googlu a Kindlu Fire od Amazonu, takže RIM si rozhodně nemůže být jisté, že ho nový model dostane z finančních potíží. Vzhledem k tomu, že PlayBook 2 se oproti prvnímu tabletu od RIM změnil opravdu málo, moc šancí asi nemá.

 

Právě se děje

Další zprávy