RIM se zbavuje PlayBooků už zadarmo

Adam Fiala
15. 2. 2012 2:10
Produkovat vlastní aplikace se vyplatí, RIM by vám dal tablet PlayBook zadarmo
Foto: Aktuálně.cz

RIM nezažívá nejlepší časy. Jejich mobilní telefony BlackBerry byly svého času unikátním přístrojem, ale rozvoj smartphonů a nástup konkurence v podobě přístrojů Android a Apple staví společnost do nelehké situace. RIM v lednu vyměnil vedení a na letošní rok chystá BlackBerry 10. Mezitím se pokouší vydolovat co nejvíc z neúspěšného tabletu PlayBook. V tomto případě jdou až na krajní mez a dávají je dokonce zadarmo.

Není snadné vyrovnat se Applu a Androidu

Ale postupně, všechny verze začala společnost prodávat s výraznou slevou. Díky tomu se cenově blíží levným tabletům Kindle Fire a vzdaluje se cenově nesmlouvavým produktům Apple a Android. Počátkem února také firma RIM rozjela další kampaň, s kterou chtěla podpořit nabídku mobilních aplikací pro přístroje značky BlackBerry. Každému vývojáři těchto aplikací, který do třináctého února naprogramoval verzi své aplikace z Androidu na Blackberry, slíbil hodnotnou odměnu.

Vy nám aplikaci, my vám PlayBook

Byl jí vlastní tablet PlayBook. Sedmipalcový přístroj se tak stal neoficiálním platidlem za služby BlackBerry. Lze jen doufat, že manažeři RIM se opilosti nedopouštějí často a že tato marketingová strategie pomůže zlepšit nabídku aplikací. Bylo by dobré, aby měl i český uživatel na přicházejícím BlackBerry Bold 9790 co dělat.

 

Právě se děje

Další zprávy