První levné telefony s Firefox OS přiveze do Čech ZTE

tl
19. 11. 2012 13:59
V lednu dostanou levné Androidy konkurenci. Přijdou telefony s Firefox OS
Foto: Czilla.cz

Společnost Mozilla se již zařadila po bok Applu, Googlu a Microsoftu a vydala svůj vlastní mobilní operační systém Firefox OS. Pro úspěch každého systému je klíčové, aby pro něj existoval dostatečný počet kvalitních aplikací, díky kterým se systém stává pro uživatele atraktivním.

Mozilla proto před časem otevřela vlastní obchod, ze které je aplikace možné stahovat a následně je spouštět. To lze například na prozatímní verzi Firefox OS Aurora pro Android.

Aplikace pro Firefox OS se od těch ostatních liší tím, že budou stejně jako celý systém fungovat ve webovém prohlížeči. To ovšem neznamená, že by k používání Firefox OS bylo nutné připojení k internetu. Aplikace poběží i off-line.

První levný Firefox telefon bude od ZTE

První telefony se systémem od Mozilly se začnou prodávat na začátku příštího roku v Brazílii. Do České republiky přiveze první telefony s Firefox OS čínský výrobce ZTE, dále by se o jejich distribuci měli starat také operátoři O2 a T-Mobile

Smartphony s Firefox OS budou zákazníky lákat především na nízkou cenu, která by měla být ještě nižší, než u low-costů s Androidem.

Zároveň by ale telefony s Firefoxem měly nabízet i některé parametry, které bychom čekali spíše u dražších telefonů. Už první prototypy, které Mozilla v minulosti představovala, zaujaly především velkými a kvalitními displeji, ale také poměrně slušnou rychlostí.

 

Právě se děje

Další zprávy