Pro Windows Phone 7.5 budou aktualizace až do roku 2014

tl
23. 11. 2012 15:09
Po Windows Phone 7.8 by měla přijít ještě verze 7.9
Foto: Aktuálně.cz

Pro řadu majitelů starších Lumií od Nokie a dalších telefonů se systémem Windows Phone 7.5 muselo být vydání verze WP 8 zklamáním. Microsoft totiž oznámil, že dlouho očekáváná nová verze systému bude dodávána pouze s novými telefony a pro ty starší se update na verzi 8 nedostane.

Namísto nejnovější verze rozrůstajícího se mobilního systému od Microsoftu byl ale majitelům telefonů s WP 7.5 slíben alespoň slíben update na verzi 7.8.

Dlouho sice nebylo jasné, kdy tuto aktualizaci Microsoft vypustí, nyní to ale vypadá, že se tento čas konečně blíží. Softwarový gigant společně s Nokií totiž před několika dny pořádal konferenci, během které bylo řečeno, že očekávaný update bude k dispozici během nejbližších týdnů.

Ještě lepší zprávou ale je, že tato aktualizace pravděpdobně nebude poslední. I když to nejprve vypadalo, že se Microsoft s vydáním Windows Phone 7.8 o staré verze přestane starat, nakonec by telefony s Windows Phone 7.5 měly být aktualizovány až do roku 2014.

Příští update s názvem 7.9 by zřejmě neměl být žádnou podřadnou aktualizací, ale měl by přinést výrazná vylepšení, která starší verzi WP posunou blíže k Windows Phone 8.  


 

 

Právě se děje

Další zprávy