Policie zarazila další masakr! Moderátor MTV vrahem?

Radek Pergl
18. 4. 2007 23:04
Jen několik hodin po nešťastných událostech na univerzitě ve Virginii mohlo dojít na americké půdě k dalšímu neštěstí!

Za vším měl stát Andrew Rosenblum (20 let), student Bostonské univerzity a moderátor pořadu GameLife (součást herní sekce internetové televize MTV). Toho totiž po třech schůzkách opustila dívka, což Rosenbluma evidentně rozčílilo. Na nastalou situaci tak zareagoval e-mailem, kde vyhrožoval zabitím jak své bývalé přitelkyni, tak i jejím známým. "Zabiju tebe, K (další kamarádka pozn. autora) a všechny, co máš ráda. Bude to stejný jako VT (Virgina Tech pozn. autora)" napsal Rosenblum, aby pak dodal: "Vážně, jsem šílený, zabíjení lidí dokáže změnit lidské životy navždy. To nejlepší na konec bude, když zastřelím i sám sebe."

Ať už to myslel Andrew Rosenblum jakkoliv, rozhodně na to nebyla správná doba. Dívka okamžitě informovala policii, která moderátora zatkla ve tři hodiny ráno. Je tak otázkou, zda šlo jen o velmi nevhodný žert nebo to myslel Rosenblum doopravdy, každopádně policie jeho hrozby hodnotí jako velice vážné.

Jak je u podobných událostí zvykem, je jen otázkou času, kdy se tato neštěstí začnou shazovat na herní vývojáře a hry typu Counter-Strike (proti sobě bojují hráči na straně teroristů a policejního komanda) nebo Grand Theft Auto (populární herní série, kde se chopíte role kriminálníka a budujete jeho "kariéru"). V rámci smutných událostí na univerzitě ve Virginii na podobnou debatu ještě nedošlo, ale Rosenblumova přítomnost v herním pořadu na MTV tak jistě toto téma otevře velmi brzy a američtí politici se o něj velmi rádi otřou. Bude to tedy pomyslný hřebíček do rakve akčních a krvavých her v Americe? To ukáže až čas...

 

Právě se děje

Další zprávy