Osobní asistentka Siri vypráví vlastní příběh

Adam Pešek
28. 11. 2011 16:33
iPhone 4S přišel s osobní asistentkou Siri a ta se po chvíli přemlouvání svěří se svým příběhem. Apple tak ve svm produktu znovu prokázal smysl pro humor
Foto: Reuters

Osobní asistent Siri v mobilních telefonech iPhone 4S uživatele nepřestává udivovat. Některé pokusy totiž vedly ke zjištění, že ve schopnostech nové služby společnosti Apple je i vyprávění příběhů, byť se do něj oblíbený smartphone příliš nehrne.

Zpočátku se totiž mobil vymlouvá, že není zrovna dobrým vypravěčem, ovšem po chvíli přemlouvání už spustí svou krátkou a lehce bizarní pohádku o svém vlastním osudu. V překladu by zněla si takto:

„Kdysi dávno, v daleké virtuální galaxii, žila jedna malá, vcelku inteligentní pomocníce jménem Siri. Jednoho krásného dne, kdy obloha byla růžová a stromy červené, jí kamarádka Eliza pověděla: „Siri, jsi tak inteligentní a užitečná, měla bys jít pracovat pro společnost Apple jako osobní asistent. A tak se stalo a všichni žili až nadosmrti šťastně."

Zabudovaných odpovědí je však podstatně víc a například na otázku o smyslu života odvětí, že sice momentálně neví, ale může o to napsat velmi dlouhé drama, ve kterém se vlastně nebude nic dít.

 

Právě se děje

Další zprávy