Online jukebox MusicJet míří na platformu Windows Phone

Kultura ČTK Kultura, ČTK
18. 5. 2012 8:42
Aplikace bude dostupná jen v rámci placené verze služby
Foto: Filip Fojtík

Praha - Česká hudební služba MusicJet od června poběží i na telefonech s operačním systémem Windows Phone, jenž má své nejvýraznější zástupce ve smartphonech Nokia Lumia. Právě zástupci Nokie tuto informaci uvedli na dnešní tiskové konferenci.

Služba je v mobilních telefonech dostupná jen ve své nejdražší variantě za 149 korun měsíčně. Stejnou politiku však vyznávají i další online jukeboxy, z nichž u nás je dostupný jen francouzský Deezer. Ten si za obdobnou nabídku účtuje necelých 7 euro (v přepočtu cca 180 korun), na platformě Windows Phone ale zatím dostupný není.

MusicJetu naopak v portfoliu bude chybět už jen aplikace pro komunikátory BlackBerry, kterou naopak Deezer disponuje.

Na trhu s digitální hudbou MusicJetu konkuruje ještě obchod s digitální hudbou iTunes nebo server T-Music, nicméně ti se zaměřují přímo na prodej skladeb, potažmo celých alb. Zato MusicJet umožňuje okamžité přehrávání skladeb, případně jejich dočasné stažení v rámci předplatného. V databázi má aktuálně více než dva miliony.

Světový průkopník této revoluční metody poslouchání hudby Spotify v Česku zatím dostupný není.

MusicJet do obchodu s aplikacemi Microsoft Marketplace přijde v době, kdy Nokia uvede na český trh nejlevnější telefon řady Lumia s označením 610. Ten nabídne nejnovější verzi systému Windows Phone s podtitulem Tango, pětimegapixelový fotoaparát, paměť osm gigabytů, přímý propojení se sociálními sítěmi nebo bezplatnou navigaci společně se službou vyhledávání dopravy Nokia MHD. Bude se prodávat za cenu šesti tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy