Klasický Skype končí. V září musíte přejít na nový, Microsoft láká na rozšíření

on on
20. 7. 2018 15:38
Microsoft ukončí provoz sedmé řady Skypu, fungovat bude jen "osmička".
Skype 8. Ilustrační foto.
Skype 8. Ilustrační foto. | Foto: Microsoft.

Redmond - Microsoft ukončí provoz všech předchozích verzí komunikačního programu Skype včetně dosud nejvíce rozšířeného Skype 7 (jinak známý jako classic). Firma, která tento populární program koupila v roce 2011, o tom informovala na svém blogu

Od prvního září tedy musí mít novou verzi každý, kdo chce program dále používat. Ke stažení je na webových stránkách výrobce.

V novém Skype 8 nabídne Microsoft dlouho chybějící funkci nahrávání hovorů včetně případného obrazu. Pokud se někdo z účastníků rozhodne komunikaci nahrávat, Skype to oznámí všem ostatním a záznam - třeba i screenshoty, které se během hovoru sdílely - nahraje do cloudového úložiště.

Videokonferencí se bude moci účastnit až 24 lidí najednou a firma slibuje, že všechny uvidíte ve vysokém rozlišení 1080p.

V konferenci se má uživatel lépe vyznat díky systému, který známe z Facebooku, kdy lze pomocí znaku @ označit přímo na jednoho účastníka a tomu psát ve veřejném chatu. Ten si pak může odfiltrovat jen zprávy, v nichž je označen.

Po vzoru Facebooku bude také Skype i v počítačové (nejen mobilní) verzi nabízet oznámení, že si adresát již zprávu přečetl.

Přes Skype také půjde posílat soubory o velikosti až 300 MB.

 

Právě se děje

Další zprávy