Nový iPhone 5 má problémy s Wi-Fi připojením

tl
26. 9. 2012 8:04
Internet na novém iPhonu běží přes Wi-Fi pomalu, stěžují si uživatelé
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop.
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop. | Foto: Reuters

iPhone 5 je v prodeji zatím jen několik dní a Applu už se podařilo ho prodat několik milionů kusů. Se zvyšujícím se počtem majitelů nového iPhonu se ale stoupá také počet problémů, které s ním uživatelé mají.

Na uživatelských fórech začíná například růst počet stížností na problémy s Wi-Fi připojením. Mnoho majitelů iPhonu 5 si stěžovalo, že jejich telefon připojený přes Wi-Fi nefunguje, jak má a data z internetu stahují extrémně pomalu.

Z testování, které uživatelé provedli, vyplývá, že nové iPhony mají problémy především s příliš zabezpečenými Wi-Fi sítěmi. V prostředí těch nezabezpečených totiž internet na iPhonu 5 funguje, jak by měl.

Problém je zřejmě v softwaru

O problému ví už i Apple a snaží se ho co nejrychleji napravit. Podle všeho je špatné Wi-Fi připojení nového iPhonu způsobeno systémem iOS 6, takže k napravení problému by měl stačit jen menší update.

Nová verze operačního systému iOS 6 se už stala terčem posměchu kvůli mapám, které obsahuje. Ty jsou totiž poměrně velmi nedostatečně zpracované a jsou plné chyb.

 

Právě se děje

Další zprávy