Novinky od Apple: Podívejte se, co chystá pro letošní rok

Novinky od Apple: Podívejte se, co chystá pro letošní rok
Jednou z nich se stal operační systém pro smartphony a tablety iOS 7, který se k zákazníkům dostane na podzim. Tim Cook jej označil za "největší šanci pro iOS od uvedení iPhonu v roce 2007".
Apple sází i na vzhled softwaru. "Změnit způsob, jak systém funguje, nás přinutil změnit i to, jak vypadá," stojí na webu firmy. Příliš nápadné zdobení zmizelo. "Odstranili jsme zbytečné mřížky a tlačítka. Tím, že jsme se zbavili prvků, které neměly žádnou přidanou hodnotu, může vyniknout to, na čem záleží hlavně - obsah," uvádí Apple.
K novým funkcím softwaru má patřit například "notifikační centrum", které sdruží všechna upozornění na jedno místo - od zmeškaných hovorů, doručených emailů a upomínek po informace o tom, kdo má právě narozeniny. K rychlejšímu sdílení než přes e-mail nebo SMS poslouží funkce AirDrop. Snazší má být také organizace fotografií. U služby iPhoto také přibydou nové filtry.
Dále Apple představil novou řadu počítačů Mac Pro, určených především pro grafiky. Na americký trh má přijít v závěru tohoto roku.
Foto: Reuters
Reuters Tereza Holanová Reuters, Tereza Holanová
11. 6. 2013 11:00

Na co se letos mohou těšit fanoušci nakousnutého jablka? Na další verzi operačního systému, čtečku iBooks, grafici pak na nový Mac Pro. Podívejte se, co firma představila na červnové vývojářské konferenci.

 

Právě se děje

Další zprávy