Novému Androidu 4.2 zůstal název Jelly Bean

tl
1. 11. 2012 17:27
Android 4.2 je tu. Přináší možnost správy více účtů a panoramatické fotky
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google | Foto: Google.cz

Společnost Google na internetu zveřejnila informace o nové verzi operačního systému Android. Ačkoliv se očekávalo, že Android 4.2 bude označen zcela novým názvem Key Lime Pie, Google nakonec novému verzi ponechal jméno Jelly Bean.

Asi největší novinkou, kterou Android 4.2 přinesl, jsou uživatelské účty, díky kterým může jeden tablet sdílet například několik členů rodiny. Každý uživatel si na svém účtu může nastavit vlastní plochu nebo widgety, instalovat svoje aplikace i hry a mít oddělena svoje data od ostatních uživatelů. Mezi účty se dá přepínat jednoduše rovnou ze zamykací obrazovky.

Zajímavá je také nová funkce Photo Sphere, která umožňuje pořizovat panoramatické fotky okolí ve všech možných úhlech. Můžete tak snadno vytvořit kompletní obraz vašeho výhledu do všech stran.

Nově byla přímo do systému vložena možnost psaní textu tahy po displeji, které se říká Swype. Navíc byl vylepšen prediktivní slovník urychlující psaní SMS a slovník pro hlasové zadávání textu.

Nejnovější verze Androidu se poprvé objeví v telefonu Nexus 4, tabletu Nexus 10 a nové verzi Nexu 7. Do ostatních zařízení se Android 4.2 pravděpdoně jen tak nedostane, protože do většiny telefonů a tabletů zatím ještě nepřišel ani update na verzi 4.1.

 

Právě se děje

Další zprávy