Nové čtečky Kindle chtějí přilákat nízkou cenou

Adam Pešek
7. 10. 2011 2:38
Čtečky Kindle jsou stále populárnější. Vyhrávají zejména cenou. Co všechno dokážou?
Foto: Amazon.com

Nové modely čteček Kindle sice lehce zastínil tablet Kindle Fire, nicméně cena základního modelu sražená na neskutečných 79 dolarů (pro Evropany stále zajímavých 109 dolarů a v českých obchodech zhruba za čtyři tisíce korun) může ke čtení elektronických knih přilákat řadu dalších lidí. Menší rozměry jsou o něco praktičtější na přenášení, přičemž šestipalcový displej zůstal zachován a čtenáři se tak nemusí obávat zmenšení v oblasti čitelné plochy.

Amazon Kindle 4

„V porovnání s předchozími verzemi je nový Kindle opravdu malý a Amazon nijak nelže, když jej označuje za kapesní. Stejně jako předchůdci je i čtvrtá generace Kindlu spolehlivým zařízením. Hardware je kvalitní, zpracování elegantní a text na obrazovce je skvěle čitelný.

Poslední model Kindlu se ale rozhodl, že se obejde bez dotykové obrazovky či klávesnice, a bohužel se z něj stalo lehce kostrbaté zařízení. Jak moc je tato absence otravná, velmi rychle zjistíte při brouzdání na internetu. Nicméně psaní je u čtečky podružnou záležitostí a za tuhle cenu budete lepší hledat opravdu marně." Brian Heater, Engandget

Kindle Touch
„Jste-li ochotni platit o dvacet dolarů více než za základní model, budete mít k dispozici dotykovou obrazovku, podporu zvuku a několik další funkcí jako je třeba služba X-Ray, která jedním kliknutím čtenáře odkáže na zmiňované myšlenky a různé reálie.

Fyzická tlačítka na tomto modelu vůbec nenajdete. Otáčení stránek, vyhledávání, náhled do slovníku i pohyb v menu, všechno se děje až díky kontaktu s displejem. Daň o něco vyšší hmotnosti u čtečky Kindle Touch pak vynahrazují baterie, které vydrží zhruba dvakrát déle než u nedotykové verze." David Katzmaier, cnet

 

Právě se děje

Další zprávy