Nová Lumia 610 umí nabídnout hlavně zábavu

tl
24. 5. 2012 14:06
Třetí telefon řady Lumia nabízí hlavně zábavu. Cena ale výkonu neodpovídá
Foto: NOK4US.COM

Od začátku  června bude v České republice v prodeji nová Nokia Lumia 610. Tento již třetí model z kategorie Lumia je finským výrobcem prezentován jako smartphone především pro mladé, který bude k dostání za rozumnou cenu.

Rozumnou cenou se u tohoto telefonu myslí 5990 korun, což je stále o dost více, než kolik stojí srovnatelné smartphony se systémem Android.

Telefon hlavně pro zábavu

Nová Nokia poběží na systému Windows Phone 7.5 Tango a její vhodnost pro mladé uživatele má kromě snadného propojení se sociálními sítěmi dokládat také podpora aplikace Xbox live, pomocí které bude možno mít pohromadě všechny mobilní verze her pro populární konzoli od Microsoftu.

Současně s Lumií 610 bude také k dispozici služba MucicJet, která bude sloužit ke streamování hudby přímo do telefonu. Uživatelé budou mít možnost vytvářet vlastní playlisty, poslouchat aktuální novinky nebo nejoblíbenější skladby, případně sdílet hudbu s přáteli.  Tato služba bude ale po prvním měsíci volného užívání zpoplatněna.

Výkonem nová Lumia nepotěší

I když Lumia 610 může zaujmout řadou zábavných funkcí, hardwarová výbava telefonu přináší spíše zklamání. Kvůli procesoru s 800 Mhz a operační pamětí 256 MB nebude například možno používat v telefonu aplikaci Skype. Nokia se tuto službu rozhodla stáhnout ze svého Marketplace potom, co uživatelské testy ukázaly, že telefon na ní prostě nestačí. Tento fakt napovídá tomu, že ostatní aplikace na telefonu také bez problémů nepoběží

Mezi další parametry nové Lumie patří například 3,7 palce velký dotykový displej, fotoaparát s 5 MPx, 3,5 mm jack a 8 GB vnitřní paměti. Telefon bude k dostání u všech tří českých operátorů.

 

Právě se děje

Další zprávy