Nová konzole Wii U bude v prodeji o Vánocích

tl
1. 6. 2012 19:41
Podle vývojářů z Nintenda nebude Wii U výkonem konkurovat Xboxu ani Play Stationu
Foto: Nintendo

Nintendo už prodalo přes 90 milionů herních konzolí Wii a nyní se chystá přijít na trh s novinkou. To, že se chystá nové Nintedno Wii U víme už od loňského E3, nyní ale také už víme, že v obchodech se nástupce populárního Wii objeví už letos před Vánoci.

Podobně jako jeho předchůdce, ani Wii U se nebude snažit výkonem konkurovat konzolím od Microsoftu a Sony. Podle vývojářů, kteří na novém Wii pracují, se konzole výkonem a grafikou zřejmě nevyrovná ani Play Stationu 3 nebo Xboxu 360, natož pak jejich chystaným pokračovatelům.  Hráči, kteří očekávali herní pecky od Nintenda ve výborné grafice budou tedy zklamáni.

Nové Wii bude mít nový ovladač s displejem

Poté, co původní Wii udělalo herní revoluci v podobě pohybového ovládání, bude nové Wii U dodáváno s ovladačem, který bude kromě klasických tlačítek obsahovat také dotykový displej. Ten bude mít něco málo přes šest palců a bude z ovladače dělat jakýsi tablet. Nad displejem ovladače bude navíc malá kamera, pomocí které bude možno například uskutečňovat video hovory. Kromě ovladače s displejem bude možno Wii U ovládat všemi typy ovladačů vydaných k původní konzoli.

Nintendo tvrdí, že pro svou novou konzoli chce vydat co nejvíce her. Kromě klasických legend od Nintenda, jako je třeba Mario to má být například série Assassins Creed či Batman Arkham City.

--------------------------------------------------------------------------------

Nejlepší herní konzole.


 

 

Právě se děje

Další zprávy