Nokia představila dva levné telefony pro Facebook

tl
28. 11. 2012 20:21
Potřebujete být stále na Facebooku? Nokia pro vás vytvořila telefon
Foto: nokia.com

Nokia tento týden představila dva nové telefony s označením 206 a Asha 205. Ty budou vhodné především pro toho, kdo chce mít ve svém mobilu snadný přístup k sociálním sítím a zároveň nechce za telefon příliš utrácet. Oba dva modely jsou bezdotykové a vzhledem k tomu, že neběží na žádném operačním systému, nejedná se o smarthpony.

Asha 205 je vybavena 2,4 palcovým TFT displejem orientovaným na šířku. Pod displejem se nachází plnohodnotná fyzická QWERTY klávesnice, která je navíc doplněna o speciální tlačítko umožňující rychlý přístup na Facebook, který je v telefonu předinstalován.

Fotky pořizované integrovaným VGA foťákem a další data lze ukládat na 10MB paměť telefonu, kterou je možné rozšířit pomocí microSD karty s kapacitou až 32GB. 

Model 206 má na rozdíl od svého kolegy numerickou klávesnici a klasický displej na výšku. 1,3Mpx fotoaparát telefonu, který zvládne natáčet i video, pořízené snímky automaticky ukládá v redukované velikosti 700KB pro jejich snadnější nahrávání na web.

Ačkoliv mají oba dva modely uživatelům poskytnou snadný přístup k sociálním sítím, nepodporují Wi-Fi ani 3G připojení. Majitelé telefonu si tak budou muset vystačit s mobilními sítěmi EDGE a GPRS.

Wi-Fi chybí, výdrž baterie ale potěší

Telefony jsou k dostání také v dual-SIM variantách, při připojení dvou SIM karet najednou ale telefony vydrží o něco méně v provozu. V éře smartphonů je ale výdrž Nokií 206 a Asha 205 velkým lákadlem. Asha 205 se na jedno nabití udrží při životě až 37 dní, model 206 dokonce o deset dnů déle.

Oba modely se začnou prodávat v nejbližších týdnech za zhruba 60 dolarů. Dostupnost v České republice zatím známa není.

 

Právě se děje

Další zprávy