Nokia Lumia 900: skutečnost, nebo mystifikace?

Adam Fiala
13. 12. 2011 12:29
Informace o dalším modelu smartphonu od Nokie jsou nejisté. Tablet ale bude
Foto: NOKIA.COM

Sotva se dostal na trh v Evropě a v Americe nejnovější model smartphonu od Nokie, vyrojily se první zprávy o nové řadě. Nynější model používá operační systém Windows Phone a některé recenze Nokii Lumii 800 vytýkají, že fotoaparát je horší a celkový dojem mohl být lepší. Navíc se objevily stížnosti na špatnou baterii. Finský výrobce elektroniky tak bude čekat, jak se telefonu povede v předvánočních nákupech. Ostatní bude zajímat, co přinese Nokia Lumia 900.

Lumia 900, nebo Champagne?

Operační systém zůstane věrný produktu od Microsoftu, ale přijde s verzí Windows Phone 7 Tango. Zajímavé technické údaje vykazuje i hardware. Procesor s frekvencí 1,4 GHz a Clear Black AMOLED displej o úhlopříčce 4,3 palce jsou hlavní taháky. Nokia zatím vyvrací zprávy o tom, že by se jednalo o budoucí produkt. Mohlo by se však jednat i o tajemnou Nokii Champagne, jejíž existence byla zveřejněna skrz aplikaci podporovatelů Windows Phone 7.

Nokia se pustí do tabletů

V brzké době by mohla Nokie zasáhnout i do trhu s tablety. Tuto informaci potvrdil dokonce šéf francouzské pobočky Nokia Paul Amsellem. Vedle dalšího vývoje smartphonů tak připravují i tablet, který poběží na novém operačním systému Windows 8.

 

Právě se děje

Další zprávy