Nexus 5 bude znovu od LG. Výkonem se vyrovná iPhonu 5S

Tobiáš Lipold
26. 9. 2013 16:15
V průběhu podzimu Google představí nový Nexus 5 a Android 4.4 KitKat.
Nexus 5 bude znovu od LG. Výkonem se vyrovná iPhonu 5S
Nexus 5 bude znovu od LG. Výkonem se vyrovná iPhonu 5S | Foto: mashable.com

Od představení telefonu Nexus 4 uplynul už téměř rok, a tak je pravděpodobné, že bychom se v nejbližší době měli dočkat dalšího referenčního smartphonu od Googlu. Ten už byl dokonce schválen americkým telekomunikačním úřadem FCC, díky čemuž víme, že další Nexus opět pro Google vyrobí jihokorejské LG.

I když se konečná podoba Nexu 5 zatím stále skrývá v mlze spekulací, z několika uniklých fotografií můžeme soudit, že chystaný telefon bude mít displej o úhlopříčce zhruba pět palců a designem se bude podobat svému předchůdci. Na rozdíl od Nexu 4 se ale tentokrát zřejmě již nesetkáme se sklem pokrytým zadním krytem.

Kromě fotek se na internetu objevily i výsledky benchmarkového testu GFXBench, ve kterém byl Nexus 5 srovnán s momentálně nejvýkonnějšími telefony. Nexu 5 se v tomto testu, který měří grafické schopnosti testovaných smartphonů, podařilo výrazně překonat Samsung Galaxy S4 a téměř dohnat nedávno představený iPhone 5S.

Tyto výsledky nejsou nijak překvapující a v podstatě odpovídají výsledkům vlajkové lodi Androidu, kterou má Nexus 5 být. Pokud navíc Google bude pokračovat ve svém zvyku prodávat zařízení Nexus pod cenou, máme tu velmi vážného konkurenta pro telefony, jako je Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z1 nebo HTC One.

Nexus 5 má být představen během podzimu, přičemž nejvíce se mluví o 14. říjnu. Společně s novým referenčním smartphonem Google s největší pravděpodobností představí i novou verzi operačního systému Android, která tentokrát ponese jméno KitKat.    

 

Právě se děje

Další zprávy