Nevlastní sourozenec Siri má jméno Evi

Adam Fiala
2. 2. 2012 8:47
Evi funguje i na Androidech, ale je o dost pomalejší a poněkud hloupější než Siri
Aplikace hlasového asistenta.
Aplikace hlasového asistenta. | Foto: True Knowledge

Spolu s uvedením iPhone 4S ohromili výrobci z Applu jednou specifickou věcí. Službou inteligentního hlasového ovládání pojmenovanou Siri, která je zkráceně řečeno skvělá osobní asistentka. Od té doby se lidé z oboru pokoušejí dostat Siri na starší modely iPhone. Poměrně složitý způsob integrace Siri do systému a komunikace s domovskou centrálou však Siri zatím chrání. K dispozici je jiná alternativa. Nese jméno Evi.

Siri, seznam se s Evi

Aplikaci Meet Evi vytvořila společnost True Knowledge a připomíná jednoduššího nevlastního sourozence Siri. V obchodech s aplikacemi se prodává za necelý dolar, už to vzbuzuje pochybnosti o komplexnosti softwaru. Finanční částku navíc utratí pouze vlastníci iPhone. Ti, kteří telefonují se smartphonem Android, mají k Evi přístup zdarma.

Evi má své nedostatky

Jednou očividnou nevýhodou je, že program Evi není tolik integrovaný do systému jako v případě Siri, která snadno a lehce využívá ostatní aplikace telefonu, aby vyhověla požadavkům uživatele. Evi není příliš vhodná k diktování zprávy nebo plánování schůzek v diáři. Reakce jsou pomalejší, integrovaným odpovědím chybí sofistikovanost a nadhled. Některá hodnocení poukazují i na nepříjemnost hlasu programu Evi. Dokáže však pomoct jako vyhledávač informací, obecných odpovědí, ale i údajů o nějakém obchodě a podobně. 

Uživatelé Androidu ale stejně nemají moc na výběr. Dokud nezužitkuje svoji akvizici Alfreda Google.

 

Právě se děje

Další zprávy