Nejvýkonnější telefon? Apache s osmijádrovým procesorem

tl
3. 12. 2012 13:00
ZTE Apache by se měl v prodeji objevit v květnu 2013
Foto: techsnaper.com

Čínský výrobce ZTE podle posledních informací už pilně pracuje na tvorbě nového smartphonu, který bude plně schopen konkurovat nejlepším telefonům příštího roku, jako je například očekávaný Samsung Galaxy S IV. Některá čínská média dokonce tvrdí, že toto zařízení s kódovým označením Apache má být nejvýkonnějším telefonem dnešní doby.

Full HD displej a osm jader

Srdcem nového smartphonu od ZTE by totiž měl být procesor s osmi jádry, což by mu mělo zajistit o mnoho vyšší výkon, než jaký mají momentálně nejrychlejší telefony.

Ve výbavě ZTE Apache by se kromě osmijádrového procesoru z dílny firmy MediaTek měl nacházet také Full HD displej, který by měl být u nejlepších smartphonů roku 2013 samozřejmostí.

Telefon Apache pravděpodobně ZTE zařadí do své nové řady high-endových smartphonů Nubia, kterou představilo v říjnu. Do prodeje by se měl Apache dostat už v květnu 2013, což by napovídalo tomu, že představen bude na únorovém veletrhu MWC v Barceloně.

Na vlastním osmijádrovém procesoru by podle všeho měl pracovat také Samsung. V telefonech ho ale zřejmě použije až na přelomu let 2013 a 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy