NASA rozjíždí vývoj on-line hry o dobývání kosmu

LP Fish
1. 9. 2011 15:00
Vesmírná multiplayerová hra Astronaut: Měsíc, Mars a dál je ve fázi vývoje beta verze. Pokud do ní investujete alespoň pět dolarů, bude vaše jméno navždy zvěčněno v revolučním projektu vznikajícím ve spolupráci s NASA.
Foto: Aktuálně.cz

Už v roce 2009 zveřejnila Americká vesmírná agentura (NASA) plán vytvořit počítačovou hru, která by zábavným způsobem seznámila širokou veřejnost se základy astrofyziky. Dlouho se nic nedělo, ale před nedávnem se hra pod názvem Astronaut: Měsíc, Mars a dál objevila na online platformě pro financování zajímavých projektů Kickstarter.

Financovat a své jméno spojit s velice zajímavým projektem, o kterém si možná za chvíli začnou povídat vaše děti tak může každý. Stačí pět dolarů a víra v dobývání kosmu.

Financujte popularizaci astrofyziky

I když do konce možnosti spolufinancování projektu ještě schází 40 dní, limitní částka 25 000 dolarů, kterou si kanadští vývojáři vytkli jako cíl, už byla dosažena. I přesto ( nebo právě proto) se však investice do multiplayerové on-line hry vyplatí.

Při investici pouhých pěti dolarů se vaše jméno objeví v kreditech na závěr hry, při investici deseti dolarů zase získáte přístup k beta verzi hry  a můžete tak již s předstihem zjistit, o co vlastně půjde. Spolu s ním získáte i jeden licenční klíč k hotové hře. Samozřejmě čím větší investice, tím větší bonusy.

Prostředky získané z Kickstarteru budou použity k dokončení beta verze. O zbytek se postará NASA z vládních zdrojů.

Vzhůru do vesmíru

Hru Astronaut: Moon, Mars and Beyond připravuje  skupina dvaceti vývojářů. Bude se odehrávat v roce 2035 v Akademii Astronautů Artura C. Clarka. Akademie bude zaměřená na dospívající, o čemž vypovídá fakt, že sami vývojáři ji popisují jako "Bradavice ve vesmíru".

Hráči budou konfrontováni s ohrožením civilizace a s potřebou vybudovat tým pro její záchranu. K tomu budou potřebovat řadu technologických znalostí, na které budou moci prostřednictvím hry přijít. Vrcholem pak bude vytvoření domovské základny ve vesmíru.

Šéf kanadské společnosti Project Whitecard, které vyhrálo konkurs na vytvoření hry je možností spolupracovat na počítačové hře s vědeckou institucí nadšen. Pro server Mashable Khal Shariff řekl: "Je to pro nás příležitost představit sluneční soustavu způsobem, kterého nebylo kupodivu dosud využito. Chceme vytvořit realistickou možnost jak navštívit Mars. Dokážete si představit lepší způsob jak to udělat aby to fungovalo než spolupráci s NASA?

Hra by měla kombinovat zábavnou akci s edukativními prvky. Shariff k tomu říká: "Kdo by se nechtěl projet ve vozidle pro šest lidí po povrchu Marsu? Ale k tomu, aby se vám to podařilo, budete muset vědět něco o jak funguje tření kol na jeho povrchu."

Vzhledem k rozsáhlosti prostoru, jaký sluneční soustava nabízí, bude hra zaměřena především na týmovou spolupráci a "souboj" jednotlivých týmů. Beta verze hry by měla být k dispozici koncem příštího roku.

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy