Náměty pro další iPhone: Čip na platby i čtečka otisků

tl
19. 3. 2013 11:49
Další iPhone by měl dorazit letos v srpnu. I s novou verzí iOS
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop.
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop. | Foto: Reuters

Po představení telefonu Samsung Galaxy S4 z minulého týdne stoupl počet spekulací o tom, jak na novou vlajkovou loď Samsungu zareaguje jeho největší konkurent Apple a kdy se tedy dočkáme nového iPhonu.

Jelikož se Apple o svých chystaných produktech vždy snaží co nejdéle mlčet, nemůžeme si být momentálně jisti ani tím, jak se bude příští iPhone jmenovat.

Pokud se bude ale firma z Cupertina držet svých tradic, nová verze iPhonu ponese označení 5S a od svého předchůdce se nijak výrazně lišit nebude.

Jediné, čím si můžeme být téměř jisti, je fakt, že nový iPhone dostane výkonnější procesor, který bude pravděpodobně označen jako Apple A7, a vylepšený fotoaparát. Takový upgrade dostala zatím každá verze iPhonu. S největší pravděpodobností dorazí s novým telefonem také další verze systému iOS.

NFC a čtečka otisků prstů?

Co se týče dalších novinek, mluví se o tom, že příští iPhone bude konečně vybaven také NFC čipem, který je určen například pro bezkontaktní platby.

Čip by navíc mohl být podle některých spekulací doplněn o čtečku otisků prstů, která by zajišťovala větší bezpečnost telefonu. Tato čtečka by byla umístěna přímo v tlačítku pod displejem.

Podle většiny názorů bychom se měli nového iPhonu dočkat v průběhu srpna. Do té doby by měl Apple také představit nové verze tabletů iPad a iPad mini.

 

Právě se děje

Další zprávy