Najměte si přítelkyni na Facebooku. Ženy mohou vydělat

Tereza Holanová Tereza Holanová
17. 1. 2013 10:31
Nová služba je zatím jen v portugalštině. Zájem je velký, hledá další tváře k pronajmutí
Foto: Tereza Holanová

Sao Paulo - V Brazílii myslí na uživatele Facebooku, kteří jsou sami a stydí se za to. Proto vznikla stránka, díky které si lze na největší sociální síti světa nově vytvořit virtuální přítelkyni.

Službu ale zatím mohou využívat především muži - falešný přítel se v nabídce dosud neobjevil.

Vylepšení profilu samozřejmě není zadarmo. Na výběr je hned z několika balíčků. Osamělci, kteří mají hluboko do kapsy, si mohou pořídit třídenní románek za 10 brazilských realů (95 Kč). Týdenní vztah vyjde uživatele na 39 realů (369 Kč). V ceně je deset zamilovaných komentářů od drahé polovičky.

Kdo si touží užívat virtuální vztah celý měsíc, musí převést na účet 99 realů (936 Kč). Pokud chce uživatel hrát opuštěného, může si za 19 realů (180 Kč) vytvořit na týden profil expřítelkyně.

Konec veřejné samoty

Službu spustil brazilský server NamoroFake.com. Uživatel zaplatí a následně mu systém vygeneruje profil nové partnerky, která bude mít na Timeline zamilované statusy z posledních třiceti dnů a u dlouhodobějšího vztahu zvládne psát láskyplné komentáře.

Jediné, co chybí, jsou společné fotky. "Pokud o ně stojíte, musíte si pohrát s foto editorem," píše server Tech2. Zahraniční uživatele navíc může již při registraci odradit fakt, že je celý web zatím pouze v portugalštině.

Nákup falešné přítelkyně má podle majitelů zvednout sebevědomí všem, kteří postrádají partnera a jsou kvůli tomu ve svém okolí středem pozornosti. "Stejně tak může vzbudit žárlivost u bývalé slečny," píší autoři na svém blogu. Nebýt "sám" je podle nich důležité zvláště s nadcházejícím Valentýnem.

Při zkušební registraci jsme omezení pro cizince nenašli. K výběru vhodné partnerky nás systém ovšem nepustil, místo toho se objevila hláška: "Všechny profily jsou nyní kvůli vysokému zájmu obsazené."

Půjčte nám tvář za peníze

Ženy mají zatím smůlu, virtuálního muže stránky neumí. Místo toho jim ale autoři nabízejí přivýdělek. "Půjčte nám svoji tvář, aby bylo z čeho vyrábět falešné profily, a dostanete polovinu od všech klientů, kteří si za vaši fotku zaplatí," stojí na webu.

"Tyto profily jsou skutečné," lákají autoři na webu další klienty. Zároveň ale zdůrazňují, že "nejsou eskortní agentura" a "zákazníci tu nemají hledat žádné služby sexuální povahy".

Pokud se žena chce nechat "najmout", vyplní formulář a dalších dvanáct hodin po uzavření smlouvy nesmí vyvíjet na Facebooku žádnou aktivitu. Stejně tak je třeba schovat před veřejností informace o svých přátelích a současném místu pobytu.

"Brzy ale začneme nabízet i virtuální partnery," slibuje jeden z tvůrců webu Flavio Estevam.

Boj s větrnými mlýny?

NamoroFake není první stránkou svého typu. Stejně tak zpočátku fungoval také portál CloudGirlfriend, kde umí falešné partnerky dokonce psát na stěnu uživatele. Z této stránky se ale podle Tech2 později stala spíše seznamka.

S profily neexistujících osob se Facebook přitom dlouhodobě snaží bojovat. Podle srpnové zprávy bylo takových přes 80 milionů.

Kromě virtuálních partnerů se přitom nejčastěji jedná o duplicitní profily. Vedle toho někteří lidé vytvářejí stránky i svým zvířatům.

 

 

Právě se děje

Další zprávy