Nadupaný MacBook Pro nepůjde upgradovat

tl
19. 6. 2012 9:58
Malé rozměry nového MacBooku Pro si vybírají svou daň. Nepůjde opravit
Nový MacBook Pro na vývojářské konferenci WWDC 2012 v San Franciscu.
Nový MacBook Pro na vývojářské konferenci WWDC 2012 v San Franciscu. | Foto: Reuters

Minulý týden předvedl Apple na vývojářské konferenci WWDC nový model ultrabooku MacBook Pro. Tento tenký počítač je plný velice výkonného hardwaru a pyšnit se může především výborným Retina displejem. Možná právě díky němu o něm jeho výrobce prohlásil, že jde o „nejkrásnější počítač jaký kdy Apple vyrobil".

Využít každý pixel

Displej Retina má vysoké rozlišení 2880 x 1800, což je nejvíce kolik zatím notebook může mít. Apple k tomuto displeji i upravil operační systém tak, aby funkce jako Safari, iMovie nebo iPhoto mohly využívat každý pixel, který obrazovka poskytuje.

Patnáctipalcový MacBook za 2199 dolarů je osazen čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 s frekvencí 2,3 GHz, 8 GB paměti a 256 GB pevným diskem. V té nejlepší konfiguraci je nový MBP schopen pojmout 2,7GHz (Turbo 3,7 GHz) procesor, 16 GB RAM, 768 GB SSD a Nvidia GeForce GT 650M. Ta už ale vyjde na tři tisíce dolarů.

Měnit displej a baterii nelze

Přes všechen tento výkon a Retina displej vydrží baterie tohoto notebooku v provozu až 7 hodin. Tloušťka 1,8 cm z něj dělá nejtenčí MacBook Pro a chlubit se může také svou dvoukilogramovou váhou. Právě snaha dosáhnout co nejmenší tloušťky notebooku donutila Apple všechen hardware co nejvíce zmenšit a integrovat.

Kvůli tomu se notebook nedá skoro vůbec opravit, natož jakkoli upgradovat. Nelze tak u něj například rozšířit operační paměť nebo měnit displej a baterii.

--------------------------------------------------------------------------------

Které notebooky jsou nejlepší?

 

 

Právě se děje

Další zprávy