Na podnikatele a obchodníky cílí tablet HP Slate 2

Adam Fiala
11. 11. 2011 3:13
Ovládejte tablet prsty, perem i klávesnicí, HP Slate 2 je k tomu ideální
Foto: HP.COM

HP přináší následovníka svého tabletu Slate 500, který nese jednoduché číselné označení - Slate 2. Ideální je pro toho, kdo je zvyklý na prostředí Windows a nechce operační systém měnit, když odchází od PC.

Doménou tabletu Slate 2 je, že zvládne více věcí najednou. Není problém mít zároveň spuštěno několik aplikací, tj. multiasking. Zároveň se v uživatelském prostředí Windows pohybujeme pomocí dotykového displeje s úhlopříčkou 8,9 palce či za pomoci dotykového pera HP Slate Digital Pen. Lze použít i přídavnou klávesnici Swype, díky které se v okamžiku změní v náhražku notebooku. Životnost baterie se pohybuje na šesti hodinách, tablet také slibuje pohotové reakce včetně rychlého startu.

Tablet byznysmenů a vyznavačů Windows

Podle oficiálního vyjádření společnosti Hewlett-Packard má firma zájem zasáhnout s tímto produktem hlavně podnikovou sféru. Jedná se o první ohlášený tablet poté, co se nakonec HP rozhodlo ponechat vlastní divizi vyvíjející smartphony, tablety a počítače. Mezi cílovou skupinu patří jak podnikatelé, tak byznysmeni a obchodníci, ale uplatnění najde i ve státní správě, školství či zdravotnictví.

Nejprve Windows 7, pak i osmička

HP Slate 2 se bude od listopadu prodávat s operačním systémem Windows 7, v budoucnu by pak měl být k dostání i s novější verzí operačního systému Microsoftu, a to Windows 8. Procesor dodala společnost Intel a do tabletu zařadila jednojádrový Atom Z670. Cena se pohybuje kolem sedmi set dolarů na zahraničních e-shopech. Za kolik se bude prodávat v českých obchodech, ještě není jasné.

 

Právě se děje

Další zprávy