Na jaké filmy podle videoher se můžeme těšit?

Lukáš Bašta
30. 5. 2007 3:15
Stranglehold a Ninja Gold od Johna Woo. Halo od Petera Jacksona. Onimusha od Christophe Ganse.
Foto: Aktuálně.cz

Poslední dobou o hrách a filmovém plátně píšeme celkem často, ať se již smějeme Uwemu Bollovi, nebo zkoumáme prodávání licencí sem a tam (Sin City jako hra, The Sims jako film). Za posledních pár dní se však toho událo tolik, že jsme to museli dát do jednoho malého článku.

A kým jiným máme začít, než právě Johnem Woo, chlapíkem, který chtěl natočit snad cokoliv, co bylo složené z pixelů. Momentálně pracuje na hře Stranglehold, která oživí jeho kulkový balet (takhle to zní opravdu divoce) a inspektora Tequilu v podání Chow Yun Fata a právě kolem toho se točí internetové spekulace. Tým lidí kolem Wooa totiž nepopírá, že by se podle téhle akční jízdy mohl natočit film. To však nebude v nějakém blízkém časovém horizontu. John Woo se totiž spojil s Warrenem Spectorem, videoherním guru, který však poslední roky o práci moc nezavadil, a připravují spolu moderní ninja akčňák (čekáte snad od Wooa romantickou komedii nebo válečné drama? Kód Navajo se nepočítá), kdy se moderní ninjové poperou o skryté zlato. Námět zní dostatečně hloupě, aby se to Wooovi povedlo.

Objevilo se také kratičké info o filmovém Halo. Peter Jackson stále sedí na producentské židličce a čeká, že se filmová studia přikloní k návrhům jeho a Microsoftu. Také stále chce na režisérské zesli nepříliš známého Neilla Blomkampa, jenž si udělal jméno hlavně u efektů pro televizní StarGate SG-1 nebo Supermanský Smallville. Počítá se s tím, že když Foxové nebo Universal nebudou mít zájem, vydání třetího dílu a jeho předpokládaný úspěch by je mohly popohnat. Analytici počítají s tím, že Halo 3 půjde na dračku a Microsoftu s Bungie přinese 170 milionů dolarů za čtvrt roku, což by vytáhlo Microsoftí herní divizi z červených čísel.

Poslední filmovou zprávičkou je oznámení, že režisér Silent Hill, Christophe Gans, bude pracovat na další videoherní adaptaci. Tou nebude nic menšího, než Onimusha vyprávějící skrze díly příběh o mladém Samanosukem, který bojuje ve feudální Číně (a moderní Paříží) proti hrozivým démonům. Tohle je opravdu výtečná zpráva na konec, protože kdo viděl Silent Hill, viděl výtečnou podívanou, kterou by si mnoho režisérů nedovolilo. V hlavních rolích by se měli ukázat Takeshi Kaneshiro a Jean Reno, tedy oba herci, kteří spolupracovali již na hře Onimusha: Demon Siege. Rozpočet je 70 milionů dolarů, natáčet se bude v Číně a premiéra filmu je stanovena na rok 2009. O scénář se pak ještě postarají autoři Master & Commander. Co víc si můžeme přát?

 

Právě se děje

Další zprávy