Na Facebooku se stanete rytířem díky CastleVille

Adam Fiala
14. 11. 2011 6:48
Online hry přes Facebook lákají miliony lidí. Zynga vydala nový hit
Ukázka z online hry na Facebooku
Ukázka z online hry na Facebooku | Foto: Facebook.com

Každý uživatel Facebooku, který má rád hry typu FarmVille a CityVille, by měl zpozornět. Herní společnost Zynga, která se specializuje na online hry pro sociální sítě, uvádí novou hru pod názvem CastleVille. Přes svůj facebookový profil je možné si ji vyzkoušet už od 4. listopadu. Tematicky se soustředí na prostředí kouzelného středověku a nabízí všechny klasické elementy, které udělaly hity už z předchozích přírůstků v sérii Ville.

Postavit fantastické město

CastleVille je hra z ranku MMORPG, tedy her na hrdiny, které se prostřednictvím internetu účastní nesčetné množství uživatelů. Každý hráč sleduje cíl vybudování vlastního království. Staví tak vlastní hrady s hradbami, nejrůznější mosty přes řeky i nejobyčejnější domky. Jenom aby výsledek vypadal jako živoucí místo. K tomu slouží konektivita s přáteli z Facebooku. Uživatel s nimi sdílí výsledky své práce. Kromě stavění města, jeho prozkoumávání a poměřování s přáteli ale zavádí i nové atributy známé z úspěšných onlinovek typu World of Warcraft.

Hry mají až 50 milionů uživatelů

Patří sem příběhové charaktery implementované ve hře a budování vlastní postavy, jakéhosi hrdiny. U něj posiluje vlastní osobnost a výjimečnost. Dále si získává reputaci z úspěchů a vítězství a v nejbližší době by měla hra umožnit i výměnný systém. Měsíčně se na Facebooku pouští do her z řady Ville třicet až padesát milionů. Zynga tak částečně chce odklonit některé hráče k jiné zábavě, zároveň doufá zlákat nové.


 

Právě se děje

Další zprávy