Na CES 2013 bude mít nejsilnější pozici Google

Adam Fiala
18. 1. 2012 2:57
Microsoft byl na veletrhu CES naposled, příště bude udávat hlavní tón Google
Foto: Aktuálně.cz

Až do letošního ročníku veletrhu CES zůstával na pozici vůdčího společnosti z oblasti spotřební elektroniky Microsoft. Pro něj to byl poslední rok, kdy se účastnil. Podobně jako druhý nejsilnější hráč Apple se vymaní z šílenství a přesycenosti druhého lednového týdne. Pro prezentaci svých nejnovějších produktů zvolí raději cestu individuálních tiskových konferencí. V příštím roce by tak na jeho místo usedl Google.

Získá Google úvodní řeč?

Ten by udával základní tón celého veletrhu. Vděčit za to může hlavně vývoji operačního systému Android, který se zeširoka uvelebil na mnoha elektronických přístrojích nové generace - od tabletů po smartphony. Však i Microsoft vděčil za svůj úspěch tomu, že Windows používala valná část počítačových přístrojů. Společnost Google by se tak mohla postarat o předvečerní zahájení, jestliže zůstane zachováno. Návštěvníci veletrhu pak velice snadno narazí na přístroj, na kterém by se Google podílel.

Windows 8 na CES

Na oficiální sdělení z úst předsedy pořádající asociace je ještě brzo. O tematickém směřování události se rozhodne, až dozní CES 2012. Každopádně to neznamená, že by se logo Microsoftu v Las Vegas neukázalo. Během roku se dočkáme kompletního uvedení Windows 8. Produkty, které budou s touto platformou operovat, se na veletrhu objeví, i když tam Microsoft sám za sebe nic prezentovat nebude.

 

Právě se děje

Další zprávy