Morgan Webb - kovaná hráčka v těle sexy kočky

Martin Pelyněk
2. 12. 2008 0:00
Žádná tupá modelka.
Foto: geekscribe.com

Přestože je herní průmysl stále chápán převážně jako mužská doména, krásné dívky se v něm prosazují více, než by se na první pohled mohlo zdát. Ono to má zřejmě co do činění s tím, že jako moderátorky a hojně prezentované tváře stále mají u her hodně malou konkurenci. To však jejich kvalitu rozhodně nesnižuje. Stačí se podívat na sympatickou a krásnou Morgan Webb, která hry dělá na plný úvazek téměř celý svůj pracovní život.

Životní dráha téhle krasavice vůbec nepřipomíná kariéru modelky či domácí puťky. V roce 2000 dostudovala informatiku na prestižní americké univerzitě v Berkeley a okamžitě nastoupila do rozjetého internetového vlaku. Úspěšně se živila jako administrátorka několika webových sajt, ale s tím byl konec, když bublina kolem internetu splaskla.

Foto: geekscribe.com

Díky kamarádce se však rychle dostala do kabelové TechTV, kde se jako producentka starala o technologický magazín The Screen Savers. Vedení stanice si ale brzy všimlo, že ta producentka je až příliš pěkná na to, aby seděla někde za kamerou. A tak ji postavili před ní. A Morgan se s pravidelnými hlášeními o Windows či Linuxu chytla.

Ještě více než operační systémy ji ale lákaly videohry. Když přišla nabídka na spolumoderování oblíbeného pořadu X-Play, později vysílaném na stanici G4, v roce 2003 kývla. Od té doby je možné ji vídat po boku herního guru Adama Sesslera.

Dále čtěte:
Mandy MacKay: odvážná kráska z GameTrailers
Sexy Grace Kim: Od her k PlayMate

Skutečnost, že jen nečte jinými lidmi napsané texty a nehraje si na herně vzdělanou, dokazuje i výrazným podílem na scénáři a produkci pořadu. V tom brzy získala hlavní slovo a současný X-Play je tak do značné míry jejím dílem.

Foto: maxim.com

Morgan Webb ale nevládne jen mluveným slovem. Hodně oblíbené se staly i její sloupky v americké mutaci známého magazínu pro muže FHM. Macho borci vzali s překvapivým povděkem a bez projevů ješitnosti, že jim o hrách káže žena a odpovídá na jejich zvídavé dotazy. Ostatně, tomuto časopisu mohla být vděčná za hodně. Editoři ji třikrát po sobě zařadili mezi stovku nejkrásnějších žen světa! Začalo to rokem 2005, kdy skončila třiasedmdesátá a skončilo rokem 2007, kdy se umístila na krásném jedenapadesátém místě. A zřejmě by stoupala výše a psala své sloupy dále, bohužel americká mutace časopisu v tomto roce skončila.

Foto: geekscribe.com

Že by ale ze strany FHM šlo o nějakou protekci, to se říct nedá. Podobnou poctu ji složily časopisy Maxim i Playboy, kde se objevila nejen v různých žebříčcích nejžhavějších, nejoduševnělejších a nejkrásnějších dívek, ale i v rámci několikastránkových článků, ve kterých rozhodně měla co říct.

Morgan Webb nedávno oslavila své třicáté narozeniny a před dvěma lety se provdala. Přesto pro mnoho hráčů stále zůstává jednou z nejvýraznějších tváří celé branže. Jistě, za úspěch vděčí i luxusní tváři a tělu, na druhou stranu ho podpírá také znalostmi a zkušenostmi, které by jí kdekdo mohl závidět.

 

Právě se děje

Další zprávy