Microsoft vykupuje iPady. Nabízí za ně dárkové poukazy

tl
13. 9. 2013 15:45
Podaří se Microsoftu přemluvit majitele iPadů, aby přešli k jeho tabletům?
Další šťastný majitel nového tabletu. Poznáte rozdíl mezi iPadem 2 a novým iPadem?
Další šťastný majitel nového tabletu. Poznáte rozdíl mezi iPadem 2 a novým iPadem? | Foto: Reuters

Microsoft vymyslel nový způsob, pomocí kterého hodlá navýšit prodej svého tabletu Surface. Nabídl majitelům tabletů iPad, že mohou přijít do libovolného kamenného obchodu Microsoftu v USA či Kanadě a tam tablet vyměnit za dárkový poukaz v hodnotě nejméně 200 dolarů.

Za poukaz, jehož konečná hodnota závisí na stavu, ve kterém se směněný iPad nachází, si mohou zákazníci koupit cokoliv, co Microsoft v obchodě nabízí, například již zmíněný tablet Surface. Tomu se zatím v prodejnosti příliš nedařilo, kvůli čemuž Microsoft prodělal asi 900 milionů dolarů a stal se terčem posměchů.

Přesto to Microsoft s tablety nevzdává a na 23. září už plánuje představení Surface druhé generace. Verze se systémem Windows RT bude tentokrát postavena na procesoru nVidia Tegra 4 a u verze s Windows 8 bude použit procesor Intel Haswell Core i5. Kromě toho bychom se měli v blízké době dočkat Windows tabletu od Nokie, kterou Microsoft odkupuje.

Vzhledem k tomu, jakým způsobem jsou zatím tablety od Microsoftu veřejností přijímány, je otázkou, zda po nabídce výměny iPadu za Surface vůbec někdo sáhne. Tablety od Applu jsou totiž mezi uživateli zatím stále velmi oblíbené a za neúspěšný Surface tak zřejmě bude iPad měnit málokdo.

 

Právě se děje

Další zprávy