Microsoft připravuje smartphone, tvrdí partneři firmy

Tereza Holanová Tereza Holanová
3. 11. 2012 8:01
Zástupci americké společnosti zatím zprávu odmítli komentovat
Foto: ČTK

New York - Microsoft testuje spolu se svými dodavateli v Asii vlastní chytrý telefon, tvrdí zasvěcené zdroje. Má to být další pokus, jak držet krok s americkým gigantem Apple.

Zprávu přinesl list The Wall street Journal. Ten se odvolává na asijské úředníky z partnerských firem Microsoftu, kteří si nepřáli být jmenování.

Podle těchto zdrojů americká společnost zkouší návrh smartphonu, jehož obrazovka by měla mít čtyři až pět palců - podobně jako telefony, které na trh dodávají Samsung, Apple nebo HTC. Zatím ovšem podle informátorů není jasné, zda se někdy zařízení začne vůbec masově vyrábět.

Posun k hardwaru

O tom, že by Microsoft mohl přijít s vlastní smartphonem, se začalo mluvit již v červnu, když skupina představila svůj první tablet Surface. Pokračovat s chytrým telefonem by podle technologických analytiků bylo logickým rozhodnutím.

Hlavní šéf Microsoftu Steve Ballmer se k otázce, zda je smartphone skutečně na programu, dosud nevyjádřil. Komentovat zprávu odmítla také mluvčí skupiny.

Pokud se ovšem americký podnik do vývoje vlastních telefonů pustí, opět se tím přiblíží Applu, který zvládá sestavovat hardware i software pro všechna svá zařízení.

Microsoft se naopak donedávna profiloval především jako tvůrce programů a například počítače pro něj vyráběly zavedené firmy jako Hewlett-Packard, Dell nebo Acer. Vstoupit na pole hardwaru se nedávno pokusil i s již zmíněným tabletem Surface.


 

Právě se děje

Další zprávy