Microsoft odhalil cenu tabletu Surface Pro

tl
6. 12. 2012 18:24
Surface Pro bude k dostání od ledna. Bude stát okolo 20 tisíc
Foto: Reuters

Po více než měsíci od vydání prvního tabletu Surface Microsoft konečně zveřejnil informace o vylepšené verzi Surface Pro. Ta se od základní verze Surface bude lišit především přítomností plnohodnotného operačního systému Windows 8.

Na trhu se nový tablet objeví až během ledna, tedy jen několik týdnů po Vánocích, které jsou pro výrobce elektroniky nejvýdělečnějším obdobím. Lednové vydání už pro Micorosoft tak výhodné být nemusí.

Nový Surface bude k dispozici v 64GB nebo 128GB verzi za cenu 899 nebo 999 dolarů. Cena okolo 20 tisíc korun je sice na tablet poměrně vysoká, nicméně Surface Pro by se měl se svou výbavou vyrovnat i ultrabookům.

Do Čech se Surface zatím nedostane

Do výbavy Surface Pro bude patřit displej s úhlopříčkou 10,6 palce a rozlišením 1920 x 1080 pixelů, procesor Intel Core i5, 4GB operační paměti a USB 3.0. Surface Pro bude také kompatibilní s klávesnicemi Touch Cover a Type Cover, které se dají již nyní dokoupit k základní verzi tabletu.

Zatím není jasné, zda bude Surface Pro k dostání také v České republice. Vzhledem k tomu, že původní Surface s Windows RT se k nám zatím ještě nedostal, jeho výkonnějšího kolegu asi v českých obchodech také hned nepotkáme.

 

Právě se děje

Další zprávy