Mass Effect 3 bude mít nový konec. Zadarmo

Adam Fiala
16. 4. 2012 12:18
Bioware připraví nové zakončení po vlně kritiky nespokojených fanoušků série Mass Effect
Foto: Aktuálně.cz

Počítačová hra Mass Effect 3 patřila mezi nejočekávanější herní tituly roku 2012. Když se konečně dostala k hráčské komunitě na PC, PlayStation 3 a Xbox 360, přijetí bylo pozitivní. Tedy dokud ji nedohráli. Vyústění, které jim výrobce hry Bioware nabídl, totiž nekorespondovalo s tím, co hráči očekávali. Vlna kritiky způsobila, že Bioware přichystá nápravu.

Unikátní herní systém Mass Effectu

Trilogie Mass Effect stála na tom, že hráč mohl výrazně ovlivňovat průběh hry a rozhodování své postavy. Z toho důvodu mohly být údaje o postavě předcházejícího dílu přetaženy do následujícího. V případě Mass Effect 3 pak získal hráč tři různé konce, což se v rámci důrazu na personalizaci postav ukázalo jako nedostatečné.

Letos v létě se tak nepojede na dovolenou, ale bude se vyhlížet aktualizace hry po počítač i herní konzole. S její pomocí by si vývojáři chtěli u hráčů napravit reputaci. Zatím se však zdá, že v rámci rozšíření přidají pouze další animační videa, která pouze rozšíří vyústění již existujících konců. To by hráčskou komunitu Mass Effectu mohlo rozzlobit ještě víc.

Kdo má sérii dohranou, může zkusit Infiltrator

Jen za první týden se celosvětově prodalo kolem tří a půl milionů kopií. To sice nedosáhlo rekordu, který koncem minulého roku ustanovila akční střílečka Call Of Duty: Modern Warfare 3, ale i tak to představuje důkaz oblíbenosti této počítačové hry. Pokud už si hráči prošli všemi díly trilogie, mohou ještě ozkoušet mobilní aplikaci Mass Effect Infiltrator, která už jde víc ve stylu lineární střílečky než promyšleného příběhu. Patří však ke graficky silným titulům z řady herních aplikací pro smartphony.

 

Právě se děje

Další zprávy