Máme 30 tisíc uživatelů, chlubí se po týdnu MusicJet

Jan Kovalík
13. 10. 2011 14:15
Nedávno spuštěná služba MusicJet, která nabízí legální poslech hudby on-line, hlásí po prvním týdnu 30 tisíc uživatelů.

Spuštění hudební streamovací služby MusicJet na počátku října vyvolalo na českém internetu spíše skeptické reakce. Nyní provozovatelé hlásí prvními čísla: po prvním týdnu provozu službu podle nich využívá 30 tisíc uživatelů.

"Během prvního týdne registrujeme více než 30 000 uživatelů. Je to více než jsme předpokládali a jsme příjemně překvapeni," řekl Dataramě Michal Horák z firmy Bald Brothers, která službu provozuje.

Tip: Vyzkoušeli jste MusicJet? Jaké jsou vaše zkušenosti? Napište nám do diskuse pod článkem, nebo na facebookovou stránku Dataramy!

Na Macu bez muziky

MusicJet nabízí tři druhy uživatelských účtů - zdarama s audioreklamou, za 75 korun poslech z PC bez reklamy nebo verzi za 149 korun, která navíc dovoluje stáhnout si playlisty do paměti mobilního telefonu.

Nutností je ovšem telefon s operačním systémem Android nebo Symbian (aplikace pro iPhone prý bude následovat), poslouchat hudbu na počítači mají možnost jen uživatelé Windows.

MusicJet nabízí hudbu v nevalné kvalitě 160 kbps a k praktickému poslechu z chytrého telefonu je potřeba mít u operátora aktivovaný neomezený internet.

Placená SMS a aplikace

Velká skupnia uživatelů si v internetových diskusích stěžovala na nutnost službu aktivovat placenou SMS zprávou a instalovat softwarový přehrávač.

Například konkurenční služba Grooveshark nabízí poslech hudby zdarma bez nutnosti registrace, přímo z webové stránky.

Partnerem MusicJetu je portál Seznam.cz a stanice Evropa 2, kteří prostřednictvím služby prodávají internetovou a zvukovou reklamu.

 

Právě se děje

Další zprávy