Londýn díky olympiádě pokryje bezplatná síť Wi-Fi

Adam Fiala
10. 1. 2012 2:24
Zásluhou letošních olympijských her Londýn pokryje Wi-Fi síť
Foto: Wikimedia Commons

Na konci července se celý svět ponoří do pravidelného sportovního maratonu, které přichází po čtyřech letech. Letní olympijské hry letos zakotví v Londýně. Britskou metropoli díky jejich konání pokryje bezplatná síť Wi-Fi. Město se tak stane nejrozsáhlejší evropskou oblastí pokrytou Wi-Fi zdarma. Poskytovatelem připojení se stane společnost O2.

Cizinci se nemusí strachovat o dostupnost internetu

Město se tak snaží vyjít vstříc očekávanému přílivu turistů a sportovních nadšenců. Lidé tak budou mít snadný přístup k internetu přes smartphony, tablety a jiná přenosná zařízení. Mohou se podělit o fotografie z události, psát o svých zážitcích nebo si snadno vyhledat informace. Jistý problém by mohla způsobit kapacita sítě, a tak internetové připojení nenahradí domácí přípojku. I pro samotnou společnost O2 to bude zatěžkávací zkouška. V lednu začala instalace techniky na pouličních lampách a dalších objektech veřejného prostranství.

Wi-Fi v parcích i v metru

Velké světové metropole většinou nabízejí volné připojení k internetové síti jenom na vybraných lokalitách. V Paříži v parcích a vybraných veřejných místech, v New Yorku se pak začala objevovat i v několika stanicích metra. Londýnské čtvrti Westminster, Kensington a Chelsea se v létě přidají na seznam dostupného připojení. Každopádně je to opačný přístup, než jaký bychom v minulosti mohli čekat od posledního pořadatele olympiády - Číny.

 

Právě se děje

Další zprávy