Light Destiny

Martin Havlíček
27. 2. 2007 21:19
Parádní kreslená bojovka, ve které se lze utkat jak proti počítači, tak i živému soupeři (na jednom PC).
Foto: Karasu

Tzv. bojovky byly vždy spíše doménou herních automatů a konzolí, kdežto na počítače jejich vývojáři zapomínali. Tedy alespoň ti profesionální, nezávislá scéna totiž produkuje mnoho her tohoto žánru pro PC, a ty se těm komerčním mnohdy i vyrovnají. Japonská Light Destiny je právě jednou z těch lepších.

Je to dvourozměrná hra, přičemž grafika je vyvedená ve stylu anime, což už dávno není žánr oblíbený pouze v Asii. Zkušeným "konzolovým rváčům" by mohla připomínat série Street Fighter, King of Fighters nebo Guilty Gear - inspirace těmito legendami je více než patrná.

K výběru dostanete sedmero bojovníků, z nichž každý vyniká osobitým stylem boje a disponuje unikátními "magickými" útoky, případně zbraněmi. Boj je tedy udáván nejen šikovností vašich prstů, ale také momentálním stavem many, tedy jakési magické energie. Vedle běžných útoků a účinnějších bojových komb lze také provádět - zpravidla jednou za zápas - mimořádně silný speciální výpad. 

Módy hry jsou k dispozici hned dva; v tom prvním bojujete proti počítači a VS mód potom dovoluje přizvat i kamaráda, člena rodiny, zkrátka někoho, kdo je náhodou poblíž. Dokonce si vystačíte i s jednou klávesnici, pokud tedy nemáte joystick nebo gamepad. Hra přes internet podporována bohužel není.

Defaultně je hra nakonfigurována docela nezvykle (klávesy T, F, H, V pro pohyb; A, S, D, Q, W, E pro akci), ale s trochou štěstí a zvídavosti najdete způsob, jak klávesy přeprogramovat.

Hodnocení: 72%
STAHUJTE ZDE (39 MB)

 

Právě se děje

Další zprávy