LG plánuje ještě chytřejší telefony než smartphony

Adam Fiala
12. 4. 2012 10:20
Telefon přizpůsobující se majitelovým potřebám a okolní situaci má podle LG přechytračit smartphony
LG Optimus 4X HD
LG Optimus 4X HD | Foto: LG

Zatím je v očekávání čtyřjádrový kousek LG Optimus 4X HD, který společnost představila na letošním Mobile World Congress. Už teď si na nás ale chystá něco nového. Nepůjde o další model smartphonu, který nabídne další navýšení počtu procesorových jader ani Full HD displej.

LG plánuje vylepšit samotnou podstatu smartphonů, aby prokázaly, že jsou to skutečně chytré telefony. Půjde o tzv. „thinking smartphone" (myslící telefon). Jen aby pak nebyl už krůček k telefonům, které chtějí ovládnout svět à la Terminátor či Matrix.

Vývoj je v plánu, detaily neznámé

Ve společnosti LG právě probíhá přípravná fáze, která by měla vyústit v samotný vývoj. Na příchod nové éry telefonů si tudíž ještě chvíli počkáme. Včas se o tom ale jistě dozvíme, ať už na CES, nebo MWC.  Nejsou proto známy ani přesnější parametry toho, co by takové telefony mohly dokázat.

Vedení firmy však v rozhovoru pro iNews24 uvedlo příklad na režimu budíku. Jestliže by bylo zvonění nastaveno na šest hodin, telefon sám by mohl toto nastavení změnit, pokud by získal informace o tom, že vznikla zácpa na silnici, jež prodlouží dobu cesty do práce. Sám by změnil čas buzení třeba o půl hodiny dřív.

LG zvažuje možnosti na poli tabletů

Telefony by získávaly informace z okolí, aby samostatně vyhodnocovaly situaci, a nabízely tak automaticky svému majiteli řešení. Podobnou službu zajišťuje Siri na iPhonech, této aplikaci si však o informace musíme říct a samostatně nic neudělá. Otázka také zůstává ohledně poptávky, jestli by podobný systém měl u lidí úspěch, nebo by jim nadměrná autonomie technologie působila přítěž.

V současné době ovšem LG řeší i přízemnější věci, například to, jestli by se firma nemohla stát dodavatelem pro tablety Google Nexus. V tomto technologickém odvětví totiž zůstává pozadu za ostatními výrobci jako Samsung či Apple.

 

Právě se děje

Další zprávy