LG Optimus G si brousí zuby na Galaxy S3 i iPhone

tl
29. 8. 2012 18:23
LG se svým novým telefonem zvedlo laťku vysoko. Předčí i Samsung Galaxy S3.
Foto: POCKETNOW.COM

Letošní podzim se bude novými modely smartphonů jenom hemžit a jihokorejské LG rozhodně nechce zůstat pozadu za svými konkurenty. Včera proto tato společnost oznámila příchod svého nového telefonu Optimus G, který svým vybavením převyšuje současné nejkvalitnější smartphony, jako je Samsung Galaxy S3 nebo HTC One X. Podle LG bude navíc ještě lepší než dlouho očekávaná nová generace iPhonu, chystaný Galaxy Note 2 nebo první Nokie s Windows 8.

Nejvybavenější telefon?

Uvnitř telefonu LG Optimus G nalezneme čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) s taktem 1,5 GHz a integrovaným grafickým čipem Adreno 320. Novou vlajkovou loď LG bude nad ostatní současné high-end telefony vyvyšovat také podpora LTE. Ta totiž zatím byla k dispozici pouze u telefonů s dvoujádrovými procesory, zatímco ty se čtyřmi jádry umožňovaly  připojení k internetu pouze přes sítě třetí generace.

Telefon je tenký hlavně díky technologii displeje

Displej telefonu byl vyvinut s využitím inovativní technologie, díky které mezi ochranným sklem a zobrazovacím panelem není téměř žádné místo a telefon je proto pouze 8,45 milimetrů tenký. Zobrazovací kvality displeje by měly být podle všeho vysoké. Může se totiž chlubit 4,7 palcovou úhlopříčkou, technologií True HD IPS+ a rozlišením 1280 x 720 pixelů.

Bohužel LG, podobně jako většina ostatních výrobců smartphonů, do svého nejvýkonnějšího modelu umístí pouze předposlední verzi Androidu a nikoliv 4.1 Jelly Bean. Použitím staršího operačního systému se totiž poněkud snižuje význam výkonné hardwarové výbavy.

 

Právě se děje

Další zprávy