LG Optimus 4X chce soupeřit s iPhonem i Galaxy S3

tl
21. 5. 2012 7:04
Od června bude v prodeji nový smartphone od LG s HD displejem.
LG Optimus 4X HD
LG Optimus 4X HD | Foto: LG

Smartphone LG Optimus 4X HD byl poprvé představen na únorovém Mobile World Congress v Barceloně a od té doby jakoby se po něm slehla zem. Minulý týden ale jihokorejský výrobce zveřejnil jeho oficiální datum vydání a nový smartphone s obřím displejem se tak od června stane konkurentem nového Samsungu Galaxy S3 nebo budoucího iPhonu 5

Obří HD displej

Optimus 4X bude poháněn velice výkonným čtyřjádrovým procesorem Nvidia Tegra 3, který bude doplňovat 1 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti.

Všechna síla telefonu bude zobrazována skrze True HD IPS displej o velikosti 4,7 palce s rozlišením 1280 x 720 pixelů, což z něj dělá přímého konkurenta smartphonu Samsung Galaxy Nexus. Nad displejem telefonu se nachází přední kamera pro videohovory a z druhé strany osmimegapixelový fotoaparát.

Nový Optimus 4X bude vybaven operačním systémem Android 4.0 a bude tak prvním telefonem od LG s Ice Cream Sandwich.

Procesor se sám krotí

Mezi funkce telefonu bude také patřit technologie Companion Core od LG, která snižuje počet využívaných jader procesoru, pokud momentálně nejsou potřebná.  Pokud ale uživatel zapne HD video nebo hru, technologie spustí zbylá jádra na úkor výdrže baterie.

--------------------------------------------------------------------------------

Mobilní telefony různých zanček i typů.

 

 

Právě se děje

Další zprávy