LG chystá nejvybavenější smartphone současnosti

tl
24. 7. 2012 17:03
Optimus 4X má podle LG malý úspěch, a tak chystá ještě výkonější telefony
LG Optimus 4X HD
LG Optimus 4X HD | Foto: LG

Současná vlajková loď jihokorejské firmy LG, smartphone Optimus 4X HD, bude mít do konce roku nové následovníky. LG totiž se svým současně nejlepším telefonem není úplně spokojeno, protože není plně schopen konkurovat velkému úspěchu nekorunovaného krále smartphonů, Samsungu Galaxy S3.

První novinka s názvem LG L9 by měla dorazit na trh do konce roku, pravděpodobně v listopadu. Jaké budou přesné specifikace tohoto telefonu, se zatím neví, jisté je ale to, že LG by ho rádo vyrábělo s desetimegapixelovým fotoaparátem a čtyřjádrovým procesorem. 

Pět palců a třináct megapixelů 

Kromě L9, který by měl být jakýmsi vylepšeným modelem telefonu Optimus 4X, pracuje LG ještě na jednom zařízení, které nese zatím pracovní jméno F180. Mělo by se jednat o hybrida mezi smartphonem a tabletem s displejem velkým rovných pět palců. Tento „phablet" svými specifikacemi hravě překoná špičkové telefony jako je HTC One X nebo Samsung Galaxy S3, což by znamenalo, že LG možná vyrobí nejvybavenější telefon současnosti.

F180 bude pohánět procesor od Qualcommu se čtyřmi jádry a frekvencí 1,5 GHz, operační paměť bude mít vysoké 2GB a rozlišení fotoaparátu se vyšplhá až na třináct megapixelů. Telefon poběží na systému Android 4.1 Jelly Bean, který se bude zobrazovat skrze displej s HD rozlišením 1280 x 720 pixelů.

Podle papírových specifikací by byl chystaný smartphone od LG asi skutečně nejvybavenějším telefonem současnosti. To, jestli ale bude skutečně o mnoho lepší než Galaxy S3 nebo v budoucnu příchozí iPhone 5, bude záležet především na tom, jak ho jihokorejská firma nakonec zpracuje. 

 

Právě se děje

Další zprávy