Konec problémů s baterií iPhone 4S. Apple má řešení

Adam Fiala
9. 11. 2011 8:48
Největší krize iPhone 4S je nejspíš zažehnána, postačí upgrade iOS
Foto: Apple.com

Vývojáři ze společnosti Apple se v poslední době zapotili. Nejnovější model chytrého telefonu se hned po vstupu do prodeje setkal s řadou stížností. Špatná životnost baterií není neobvyklá, ale v případě iPhone 4S byla alarmující. Patnáct procent za hodinu. Brzy se přišlo na to, že za vším stojí nový operační systém iOS 5 a služba nastavení časové zóny. Vývojáři přišli s oznámení, že testovací beta verze iOS 5.0.1 znatelně vylepšila výdrž baterie.

Testování beta verze

Lidé, kteří se zúčastnili beta testování nové verze operačního systému s označením iOS 5.0.1, potvrdili, že se baterie přestala vybíjet a držela se na normálních hodnotách. Apple ovšem neuvádí, že by hlavní příčinou bylo problematické vyhledávání časové pozice. Naopak by 5.0.1 měla zahrnout opravu různých programových chyb.

Každopádně všichni vlastníci iPhone 4S mohou už jen čekat, kdy skončí testování a upgrade bude přístupný veřejnosti. Zástupce Applu tvrdí, že se objeví během příštích týdnů, ve vlastním zájmu se však jistě pokusí dostat „záplatu" mezi lidi co nejdřív.

Upgrade přinese i další opravy

K dispozici ke stažení pak bude přímo do mobilu, uživatel tak nebude potřebovat počítačové prostředí, aby přivedl svůj iPhone do pořádku. Výdrž baterie by se posléze měla vyrovnat stavu z doby iPhone 4. Kromě toho nová verze nabídne i vylepšení méně kritizovaných oblastí, například synchronizace dokumentů mezi jednotlivými aplikacemi.

 


 

Právě se děje

Další zprávy