Klasické profily Facebooku končí. Od 2013 jen Timeline

Datarama
31. 7. 2012 9:40
Uživatelé měli rok na to dobrovolně přejít na novou verzi profilu. Od ledna dobrovolnost končí
Foto: Reuters

Silicon Valley - Klasickým profilům na Facebooku zbývá posledních pár měsíců a pak i konzervativnější uživatelé budou muset přejít na takzvaný Timeline profil, který se zobrazuje v podobě vertikální časové osy.

Možnost přejít na novou podobu profilu je k dispozici už od letošního ledna a vedle sebe tak dnes existuje i s původní verzí. To by se však mělo změnit s přelomem do dalšího roku, kdy se Timeline stane facebookovým standardem a budou na něj převedeny všechny stávající profily.

Facebook dal lidem rok na to, aby si na Timeline zvykli. Za uživatelskou přívětivostí je nicméně také snaha předejít případným protestům, že sociální síť si může dělat v podstatě, co chce, a v důsledku měl pozvolný přechod zabránit možnému odlivu uživatelů.

Snaha přilepit lidi k Facebooku

Dvaadvacátého prosince tak po přihlášení všem „konzervativním" jedincům po přihlášení vyskočí výzva, ať si proberou starší příspěvky a dobrovolně nastaví novou podobu profilu, než na ni budou převedeni automaticky.

Sociální síť tento krok zdůvodňuje tím, že chce všem nabídnout to samé. Dle technologického serveru TechCrunch ale za tím mohou být i další motivy.

Timeline zahrnuje box s položkou posledních aktivit, kde se zobrazují mimo jiné uživatelem používané aplikace. Jejich zviditelnění by tak mělo pomoci růst aplikační základně a přilákat další vývojáře. Přepracované systém zobrazování fotografií zase vybízí k dalšímu surfování po síti a označování přátel.

 

Právě se děje

Další zprávy